Pivo je lahodný a zdravý nápoj s nízkým obsahem alkoholu. Základní suroviny potřebné k výrobě Chodského piva® jsou ječmenný slad, chmel a voda. Naše artézské studny jsou zdrojem nejměkčí vody používané v českých pivovarech. Veškerý slad potřebný k výrobě piva připravujeme tradičním způsobem ve vlastní humnové sladovně. Vyrobíme 1700 tun sladu ročně. pokračování…
Původní varní souprava pochází z roku 1924. V roce 2004 byla kompletně modernizována a umožňuje vařit 4 dávky v průběhu 24 hodin. Vařič tak za jeden den dokáže přeměnit 14 tun ječmenného sladu na 800 hl nádherně vonící mladiny. pokračování…
Používáme výhradně tradičních výrobních postupů a proto se mladina čerpá na otevřené kádě do spilky. Po zakvašení pivovarskými kvasinkami zde při teplotě do 9 °C vznikne za 10 dní takzvané mladé pivo. Ve spilce je instalováno 23 kvasných kádí o obsahu 70 až 320 hl. pokračování…
Tradiční výrobní postup dodržuje pomalé dokvašování a zrání piva při nízkých teplotách ve sklepě. Pivo se tak během ležení ve sklepě ideálně sytí přirozeně vznikajícím oxidem uhličitým, získá potřebný říz, chuťově se zjemní a vyrovná. Čas se zde nepočítá na dny, ale na měsíce. V unikátním 800 let starém skalním labyrintu našich sklepů zraje pivo v 55 ležáckých sudech s obsahem 99 až 450 hl. pokračování…
Pivo se stáčí bez jakýchkoli předchozích chemických či tepelných úprav. Pro zachování jeho přírodního charakteru využíváme ke konečnému ošetření nejmodernější technologie membránové filtrace. pokračování…
Pivovar doručí ročně ke svým zákazníkům 18 milionů dárků
v podobě plných půllitrů originálního Chodského piva®. Pivo vařené
srdcem a s mistrovstvím získaným staletou tradicí výroby hýčká jazyk
zákazníků nejen v hospůdkách na pomezí Čech a Bavorska, ale také na
Ukrajině, v Itálii, Švýcarsku, Rusku, Arménii nebo Kazachstánu. Prohlídky pivovaru…