Jak se pivo vaří

1

1) Sladovna

Pivo je lahodný a zdravý nápoj s nízkým obsahem alkoholu. Základní suroviny potřebné k výrobě Chodského piva® jsou ječmenný slad, chmel a voda. Naše artézské studny jsou zdrojem nejměkčí vody používané v českých pivovarech. Veškerý slad potřebný k výrobě piva připravujeme tradičním způsobem ve vlastní humnové sladovně. Vyrobíme 1700 tun sladu ročně. pokračování…

2

2) Varna

Původní varní souprava pochází z roku 1924. V roce 2004 byla kompletně modernizována a umožňuje vařit 4 dávky v průběhu 24 hodin. Vařič tak za jeden den dokáže přeměnit 14 tun ječmenného sladu na 800 hl nádherně vonící mladiny. pokračování…

3

3) Spilka

Používáme výhradně tradičních výrobních postupů a proto se mladina čerpá na otevřené kádě do spilky. Po zakvašení pivovarskými kvasinkami zde při teplotě do 9 °C vznikne za 10 dní takzvané mladé pivo. Ve spilce je instalováno 23 kvasných kádí o obsahu 70 až 320 hl. pokračování…

4

4) Sklep

Tradiční výrobní postup dodržuje pomalé dokvašování a zrání piva při nízkých teplotách ve sklepě. Pivo se tak během ležení ve sklepě ideálně sytí přirozeně vznikajícím oxidem uhličitým, získá potřebný říz, chuťově se zjemní a vyrovná. Čas se zde nepočítá na dny, ale na měsíce. V unikátním 800 let starém skalním labyrintu našich sklepů zraje pivo v 55 ležáckých sudech s obsahem 99 až 450 hl. pokračování…

5

5) Filtrace a stáčení

Pivo se stáčí bez jakýchkoli předchozích chemických či tepelných úprav. Pro zachování jeho přírodního charakteru využíváme ke konečnému ošetření nejmodernější technologie membránové filtrace. pokračování…

6

6) Expedice

Pivovar doručí ročně ke svým zákazníkům 18 milionů dárků v podobě plných půllitrů originálního Chodského piva®. Pivo vařené srdcem a s mistrovstvím získaným staletou tradicí výroby hýčká jazyk zákazníků nejen v hospůdkách na pomezí Čech a Bavorska, ale také na Ukrajině, v Itálii, Švýcarsku, Rusku, Arménii nebo Kazachstánu. Prohlídky pivovaru…
 

 
 

Rychlá rezervace